Om meg

Bildet mitt
Stavanger, Rogaland, Norway

onsdag 2. februar 2011

Ankomst Cuba

Da var reisen fra Mexico til Cuba unnagjort. At jeg står på terskelen til å foreta en reise litt tilbake i tid ble jeg ganske så bevist på flyet. Flyet var av typen Yakovlev YAK-42.

                                                                                Skeptisk !!!


Har aldri hørt om den flytypen tidligere men ut fra det jeg opplevde i dag så må det være en flytype som er gått ut på dato for mange, mange, mange år siden. De fleste stolseter lot seg ikke løfte opp i normal stilling. Virket ikke som det bekymret noen. Tvert imot var det litt av et skue å se folk komme inn på flyet og ikke minst finne sin plass og få bagasjen plassert der den hører hjemme. Det var rett og slett en heksegryte å se på og flyet ble da også ½ time forsinket ift oppsatte plan. Jeg ventet egentlig bare på at noen bak i flyet skulle tenne på en sigar! Nå forstår jeg også hvorfor det blir klappet etter vellykket landing. I dag var det nære på at også jeg begynte å klappe!

                                                        En stund siden kabiner så slik ut !


                                                         Og så en definiseringsrunde !Etter ankomst til Havanna så var det vanlig passkontroll, visumkontroll samt fotografering. Da dette var unnagjort var det egentlig bare å hente sin bagasje. Som det tokk over 30 minutter før den kom.

Jeg var veldig spent på om jeg ville bli hentet på flyplassen. Både flybilletten, hotellet og transfer ble kjøpt for over 6 måneder siden. Så det kunne fort ha skjedd ”noe” i den lange periode. Men etter å ha kommet meg vel gjennom tollen fant jeg etter en del møye og besvær frem til kontoret som skulle kjøre meg til hotellet !

Førsteinntrykket jeg fikk på kjøreturen fra flyplassen inn til Havanna var at alle huse og blokke så utrolig dårlig vedlikeholdt ut. På turen så jeg også det som kanskje kjennetegner Cuba best nemlig amerikanske biler fra 1950-60. De eksemplarer jeg så i dag var helt klart ikke fra den velholdte klassen. Tvert imot.

Var selvsagt også spent på mitt hotell . Det viste seg å være et veldig fint hotell lokaliset helt nede ved vannet.


Fikk et flott rom med utsikt over vannet og en koselig veranda. Alt er egentlig perfekt bortsett fra at hotellets annonserte internet slettes ikke er av den typen vi kjenner hjemmefra. Det finnes nemlig ikke noe offentlig tilgjengelig internet på Cuba. Det hotellet mener med at det har internet er at det er 2 eldgamle PC’er i resepsjonen som en kan kjøpe times kort til. Og det er ikke bare beregnet på hotellets gjester … hvem som helst kan komme inn og benytte seg av de. Men hastigheten er utrolig dårlig og PC’ene er bestandig opptatt av unge som sitter på Facebook !


Så dermed blir det vel tilnærmelsesvis en uke uten internet. Jeg får da ikke oppdatert min blogg . Men jeg kan skrive hver dag likevel og legge alt ut på bloggen når jeg kommer tilbake til Mexico. No problem. Verre med Stavanger Aftenblad som jeg pleier å laste ned hver dag . Den kommer jeg til å savne.

Klokken er bare 22 men jeg kjenner at jeg er sliten. Så jeg kryper under dynen. Skal bli spennende å se hva jeg våkner til i morgen og hvilke opplevelser jeg får ut over dagen.