Om meg

Bildet mitt
Stavanger, Rogaland, Norway

lørdag 5. februar 2011

Xelha - verdens største naturlige aquarium.

Søndagen ble brukt til en heldagstur til Xelha og Tulum. Forsåvidt 2 totalt forskjellige aktiviteter . Sammenslåingen skyldes at Xelha og Tulum ligger ca 120 km sør for Cancun. Med den avstanden er det naturligt å slå sammen begge opplevelser til en og samme dag. Velger dog å dele de 2 opplevelser i 2 innlegg.

Som alltid ved fellesturer så startet dagens tur tidlig. Ble hentet på hotellet kl 07:30 og så var det den vanlige oppsamlingsrunden på diverse hoteller før det bar sørover mot Xelha. Xelha er verdens største naturlige aquarium som har over 400 forskjellige planter og dyr som lever naturligt i dette beskyttede økosystem. Parken kan tilby en lang rekke aktiviteter i vann så som bading med delfiner, snorkling, dykking, gå under vann i helt spesielle drakter osv osv. Turen har "alt inkludert" hvilket betyr at en kan drikke og spise absolutt alt en makter. Herunder hører også alkohol hvilket jeg personlig ikke opplever er en særlig god kombinasjon med vannaktiviteter og spesielt da snorkling og dykking. Og så er det fullt av barn som kanskje ikke nødvendigvis behøver å oppleve berusede personer i slike omgivelser ?!

Vi ankom Xelha da parken åpnet kl 10:00. Allerede på det tidspunkt var det utrolig varmt (vet ikke hvor mange grader) og vi gledet oss alle til et avkjølende bad. Jeg var ganske spent på hvor mange som ville komme til parken idag ettersom det var en flott søndag. Men vedkommende jeg kjøpte billletten av fortalte at mexicanere benytter søndagen til å være sammen med familien og ikke til å reise i en park !! Og han fikk rett . Det var svært lite besøkende og de som var der var stort sett amerikanske turister. Det var selvsagt topp for da slapp en unna køene som kan være en utfordring i høysesongen.
               
Ellers er det mest naturlig å la bildene tale for seg selv. Liten kommentar her og der......

                                           Velkommen til Xelha......bli med inn !


Dette er synet du blir møtt av. Delfinområdet hvor en kan svømme med delfiner !


Så er det tydeligvis på tide å skille meg fra gruppen og gå mine egne veie !


Kl 10:10.......all inclusive !! 
   
et par timer senere ...............
Men heldigvis er det dette som er den vanlige aktiviteten:Disse kom ut fra dametoalettet . Minst den ene må være gått feil.
Forøvrig var de overalt........jeg liker IKKE !
I tillegg til at parken har rundt 400 forskjellige arter fisk og planter i parken er det selvsagt også masser av fugleliv......her illustrert med noen eksempler:


Parken hadde selvsagt også papegøyer......Som TYDELIGVIS hadde det riktig så artig med å skremme folk som passerte forbi.....
     Og så litt stemningsbilder fra parken.......synes den er helt eventyrlig flott !kan det friste med en hvil i en hengekøye ?Værsågod ...... bordet er dekket .


                                                                   her bare måtte jeg sette meg.................
Tittentei.......her sitter jeg i skyggen !

Noen som blir misunnerlig nå kanskje........


MEN så var det over til det som er det viktigste i parken nemlig fiskene.....
Jeg har ikke undervannskamera så det var vanskeligt å få til noe bra.Det var så endel av fiskebildene jeg tokk i dag. Som skrevet ikke helt enkelt uten skikkelig kamera....
Men det illustrerer vel bra at det er et livlig fiskeliv i parken.

Nå nærmer det seg midnatt her og det er på tide å blåse ut stearinlyset og få meg litt søvn. En lang dag ligger bak meg og det føles derfor rett å si takk for meg fra Xelha med dette bilde:


Og så kommer jeg tilbake med resten av søndagens opplevelser i morgen.....Tulum !